Lekkere zuurkoolschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Zoetige zuurkoolschotel lekker in de winter maar ook prima in de zomer.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- zuurkool met kerrie smaak
- aardappelen (genoeg om een flinke puree van te maken)
- rozijnen
- creme fraiche (klein bekertje)
- ananas schijven
- gedroogde abrikozen
- zout
- peper
- kerriepoeder
- melk
- boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- 1 x hapjespan
- 2 x pollepel
- 2 x kookpan
- 1 x ovenschaal

Voorbereiding

Schil de aardappelen en kook deze met een beetje zout gaar tot dat je ze goe dkunt stampen. Verwarm de oven voor op 200 graden op het moment dat je de aardappels op zet.
Doe vervolgens de zuurkool met het vocht in een kookpan samen met de rozijnen, de in stukjes gesneden ananasschijven en gedroogde abrikozen. Zet dit op een laag vuur en roer het regelmatig door elkaar.
Rul vervolgens het gehakt in de hapjes pan zonder boter. Indien dit gaar is even in een zeef doen zodat al het vet eruit kan lopen. Zeef ook de zuurkool even als dit een beetje doorgewarmd is. Doe vervolgens het gehakt en de zuurkool weer in de hapjespan en roer het geheel door elkaar met de creme fraiche erdoor. Als dit goed door elkaar gemengd is dan doe je het geheel in een ingevette ovenschaal. Als de aardappels gaar zijn dan maak je daar een puree van (zie traditionele aardappelpuree bij mijn recepten, deze gebruik je hiervoor) maar doe er iets meer melk in als anders. Na het stampen de puree toevoegen bij het zuurkool/ gehaktmengsel in de ovenschaal en het glad strijken.

Bereidingswijze

Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en laat het daar in zo'n 20 tot 30 minuten gaar worden. Het aardappelpuree laagje wordt dan lekker knapperig.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

anoezzzz avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten