Custard & Crumbs

  • Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Custard & Crumbs

    Custard & Crumbs

    Custard & Crumbs

Een nagerecht uit de oven, van stukjes appel gemengd met suiker en kaneel, overgoten met warme custard en een laagje boterkruimels! In de oven gaar en goudbruin laten worden!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de custard:

* 25 g Koopmans Custard

* 25 ml melk
* 125 ml slagroom
* 25 g suiker

Voor de vulling:

* 1 lichtzure appel
* 4 tl suiker
* snufje kaneel

Voor de boterkruimels:

* 25 g stevige boter

* 100 g Koopmans Mix voor Appelkruimeltaart

* 1 el melk



Boodschappen bestellen
Benodigdheden
*4 vuurvaste schaaltjes

Voorbereiding

Verwarm de oven voor:
elektrische oven: 200?C
heteluchtoven: 180?C

gasoven: stand 4-5

Bereidingswijze

Plaats een rooster boven het midden van de oven en verwarm de oven voor.



De boterkruimels:

Snijd de stevige boter in stukjes en doe deze in een kom. ? Meng de Mix voor Appelkruimeltaart voorzichtig door de boter zodat er kruimels ontstaan. ? Voeg als laatste de melk toe (let op dat er geen samenhangend deeg gevormd wordt).


De custard:

Bereid de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking met aangegeven ingredienten.



De vulling:

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. ? Meng de appel met de suiker en de kaneel en leg ze in de vuurvaste schaaltjes. ? Giet hier de warme custard overheen en bestrooi deze rijkelijk met de boterkruimels. ? Plaats de schaaltjes in de oven en bak de Custard & Crumbs in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.

Serveertip

De appel kan vervangen worden door appelcompote, perziken, abrikozen of kersen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten