hoestreceptje

  • 0-10 min.

een ouderwets recept van kruiden die de meesten van ons wel hebben

Deel dit recept

Ingrediënten
thijm, rozemaijn en kandijsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

1 hoge pot

Voorbereiding

snijden en wassen

Bereidingswijze

doe in een hoge (gekookte ) pot met schroefdeksel een laag verse thijm en rozemarijn, daarop ong. 1 cm kandijsuiker.
Daarop weer een lag thijn en rozemarijn enz. tot de pot gevuld is.
schroef het deksel er weer op en laat het een maand in de vensterbank staan en schud het om de paar dagen.
Na een maand kan je het zeven en in schone flesjes doen die je op een donkere plaats bewaard.
Na het openen moet het flesje in de koelkast bewaard worden.

Serveertip

Bij keelpijn of hoest.
kinderen vanaf 3 jaar 3maal daags een theeelepel, volwassenen 3 maal daags een eetlepel.
let wel op voor overgevoeligheid

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zijspannetje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten