hoestreceptje
- 0-10 min.
een ouderwets recept van kruiden die de meesten van ons wel hebben
Ingrediënten
thijm, rozemaijn en kandijsuikerBenodigdheden
1 hoge pot
Voorbereiding
snijden en wassen
Bereidingswijze
doe in een hoge (gekookte ) pot met schroefdeksel een laag verse thijm en rozemarijn, daarop ong. 1 cm kandijsuiker.
Daarop weer een lag thijn en rozemarijn enz. tot de pot gevuld is.
schroef het deksel er weer op en laat het een maand in de vensterbank staan en schud het om de paar dagen.
Na een maand kan je het zeven en in schone flesjes doen die je op een donkere plaats bewaard.
Na het openen moet het flesje in de koelkast bewaard worden.
Serveertip
Bij keelpijn of hoest.
kinderen vanaf 3 jaar 3maal daags een theeelepel, volwassenen 3 maal daags een eetlepel.
let wel op voor overgevoeligheid