1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang vlees met sperziebonen

Rendang vlees met sperziebonen

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2004

Ingrediënten 4 personen


400 gr pandanrijst, 4 eetlepels wokolie, 300 gr uienringen, 500 gr runderreepjesvlees, 1 bakje Boemboe voor Rendangvlees, 350 gr sperciebonen, 450 gr pomnaturelle aardappelblokjes, 2-3 eetlepeles ketjap manis, 1-2 theelepels sambal oelek, 1 potje mango chutney of atjar tjampoer, 1 zak kroepoek



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.Verhit de wokolie in een braadpan en fruit de uien zachtjes aan. Schep het runderreepjesvlees erdor en bak het vlees al omscheppende bruin. Voeg 3 dl water en de bamboe voor Rendang vlees toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit 1,5 uur stoven op laag vuur. Voeg daarna de sperziebonen en aardappelblokjes toe en laat het geheel nog 25 minuten stoven. Breng het gerecht op smaak met ketjap en sambal.

Serveertip

Schep de rijst op vier borden en verdeel de rendang vlees erover. Serveer met mango chutney of atjar tjampoer en kroepoek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rockyfood


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rockyfood
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top