bruine bonen met gebakken aardappelen en witlofsalade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2004

bruine bonen met mager gerookt spek en stroop: heerlijk, moet je echt eensproberen. De witlofsalade maakt het minder 'zwaar'.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8oo gram aardappelen (of meer-minder), 3 dunne stronkjes witlof, 2 mandarijnen, 1 of 2 banaan, 1 of 2 appels, sinaasappel, wat fritessaus, literblik bruine bonen, 125 gr mager gerookt spek, 2-3 flinke uien, (schenk) stroop.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil aardappelen, 8-10 minuten koken, af laten koelen, in schijfjes snijden en bakken en in de oven verder bakken/garen. Witlof fijn snipperen. Sinaasappel door midden snijden en beide helften uitpersen boven een grote kom. Wat fritessaus erbij (evt. wat paprikapoeder)en tot sausje kloppen. Witlof erbij, mandarijnpartjes, appel (in stukjes), banaan in schijfjes en doorroeren.
Uien in ringen snijden en in olie glazig fruiten. Spek zachtjes meebakken. Bruine bonen opwarmen.

Serveertip

Vergeet niet de stroop over de bruine bonen te schenken. Zoooo lekker (wel slecht voor de lijn dit recept, maar een enkele maal moet kunnen).
Alle drie de onderdelen (bruine bonen, gebakken aardappelen en witlofsalade)op een bord serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten