1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. bruine bonen met gebakken aardappelen en witlofsalade

bruine bonen met gebakken aardappelen en witlofsalade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2004

Ingrediënten 4 personen


8oo gram aardappelen (of meer-minder), 3 dunne stronkjes witlof, 2 mandarijnen, 1 of 2 banaan, 1 of 2 appels, sinaasappel, wat fritessaus, literblik bruine bonen, 125 gr mager gerookt spek, 2-3 flinke uien, (schenk) stroop.



Bruine bonen met mager gerookt spek en stroop: heerlijk, moet je echt eensproberen. De witlofsalade maakt het minder 'zwaar'.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil aardappelen, 8-10 minuten koken, af laten koelen, in schijfjes snijden en bakken en in de oven verder bakken/garen. Witlof fijn snipperen. Sinaasappel door midden snijden en beide helften uitpersen boven een grote kom. Wat fritessaus erbij (evt. wat paprikapoeder)en tot sausje kloppen. Witlof erbij, mandarijnpartjes, appel (in stukjes), banaan in schijfjes en doorroeren.
Uien in ringen snijden en in olie glazig fruiten. Spek zachtjes meebakken. Bruine bonen opwarmen.

Serveertip

Vergeet niet de stroop over de bruine bonen te schenken. Zoooo lekker (wel slecht voor de lijn dit recept, maar een enkele maal moet kunnen).
Alle drie de onderdelen (bruine bonen, gebakken aardappelen en witlofsalade)op een bord serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariette_th


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariette_th
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top