Arista Di Maiale Al Rosamarino

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Varkensribstuk met rozemarijn. In Umbrie braden ze hele biggetjes, maar dit is een mooi alternatief

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 teentjes knoflook geperst, 2 takjes rozemarijn blad fijngesneden, 3 el extra vierge olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper, 1 varkensribstuk of doorregen varkensrollade van 1 kg op kamertemparatuur, 2 dl droge witte wijn, 1 dl vleesbouillon (evt. van tablet), evt. 1/2 el allesbinder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Oven, braadpan of braadslede, aluminiumfolie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de knoflook en rozemarijn met 1 el olijfolie en wat zout en peper. Wrijf het vlees in met knoflookmengsel. Schenk de rest van de olijfolie in een ovenbestendige braadpan of braadslede

Bereidingswijze

Leg het vlees met de ribben of vetkant naar boven in de pan en doe het deksel erop. (Dek de braadslede af met aluminiumfolie.) Braad het vlees midden in de oven in +/- 45 min. bruin en gaar, keer het regelmatig en bedruip het dan met braadvocht. Leg het vlees op een plank en laat het afgedekt met aluminiumfolie in de uitgeschakelde oven
+/- 10 min. rusten. Zet de pan op het vuur en schenk de wijn en bouillon erbij. Roer de aanbaksels los en laat het vocht op hoog vuur inkoken tot een lichtgebonden jus. Voeg evt. allesbinder toe. Snij het vlees langs de ribben in plakken

Serveertip

Serveer met de jus, geroosterde aardappelen, bonen en paddestoelen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

novemberrain18 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten