Arista Di Maiale Al Rosamarino
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Varkensribstuk met rozemarijn. In Umbrie braden ze hele biggetjes, maar dit is een mooi alternatief
Ingrediënten 4 personen
6 teentjes knoflook geperst, 2 takjes rozemarijn blad fijngesneden, 3 el extra vierge olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper, 1 varkensribstuk of doorregen varkensrollade van 1 kg op kamertemparatuur, 2 dl droge witte wijn, 1 dl vleesbouillon (evt. van tablet), evt. 1/2 el allesbinderBenodigdheden
Oven, braadpan of braadslede, aluminiumfolie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de knoflook en rozemarijn met 1 el olijfolie en wat zout en peper. Wrijf het vlees in met knoflookmengsel. Schenk de rest van de olijfolie in een ovenbestendige braadpan of braadslede
Bereidingswijze
Leg het vlees met de ribben of vetkant naar boven in de pan en doe het deksel erop. (Dek de braadslede af met aluminiumfolie.) Braad het vlees midden in de oven in +/- 45 min. bruin en gaar, keer het regelmatig en bedruip het dan met braadvocht. Leg het vlees op een plank en laat het afgedekt met aluminiumfolie in de uitgeschakelde oven
+/- 10 min. rusten. Zet de pan op het vuur en schenk de wijn en bouillon erbij. Roer de aanbaksels los en laat het vocht op hoog vuur inkoken tot een lichtgebonden jus. Voeg evt. allesbinder toe. Snij het vlees langs de ribben in plakken
Serveertip
Serveer met de jus, geroosterde aardappelen, bonen en paddestoelen