chipolatapudding
- Internationaal, Nagerecht
- 10-20 min.
chipolatapudding met fruitcocktail ipv gekonfijte vruchtjes (vind ik niet lekker)
Ingrediënten 6 recipe.people
1/4 liter slagroom, 1/4 literblik fruitcocktail, 5 blaadjes gelatine, 2 eiwitten, 80 gr suiker, dopje marasquin aroma, zakje vanillesuiker.Benodigdheden
mixer, mengkomBereidingswijze
Eitwitten en salgroom (zonder suiker) stijfkloppen. Gelatine 10 minuten in koud water weken. Fruitcocktail laten uitlekken en vocht opvangen in een pannetje. Vocht + suiker+ vanillesuiker opwarmen. Glatine erbij en laten afkooelen. Slagroom en eiwitten in kom, voorzichtig vruchtjes en afgekoelde gelatinevocht erdoor rooeren. Als de vruchtjes niet meer zakken, massa overdoen in een puddingvorm. ca. drie uur laten opstijven in de koelkast.
Serveertip
Lekker kersttoetje (klein stukje als onderdeel van een grand dessert, met bijvoorbeeld ijs, pannetone (Italiaans kerstbrood), slagroom, chocolaatjes en vers fruit.