1. Home
  2. Recepten
  3. stokbrood gevuld met zalmmousse

stokbrood gevuld met zalmmousse

  •  , Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2004

Ingrediënten


1 groot blik zalm (400 gram), 4 blaadjes gelatine, 1 rode paprika, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 bekertje zure room (125 gram), zout en cayennepeper, 1 stokbrood niet te dun.



Lekker bij een buffet.Dit recept is voor ongeveer 15 stuks.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de zalm goed uitlekken en verwijder de graadjes en velletjes. Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Snijd de schoongemaakte paprika in kleine blokjes. Los de gelatine op laag vuur of in de magnetron op in een scheutje water. Pureer de zalm met de mayonaise, de tomatenketchup, de zure room en de opgeloste gelatine in een foodprocessor of met de staafmixer. Roer er de paprikablokjes door en breng op smaak met zout en cayennepeper. Zet in de koelkast om op te stijven.

Bereidingswijze

Halveer het stokbrood in de lengte en hol beide helften voorzichtig uit. Vul de broodhelften met de zalmmousse. Leg ze op elkaar, verpak het stokbrood strak in huishoudfolie en leg minstens 1 uur in de koelkast. Snijd het brood met een kartelmes in plakken van ongeveer 2 cm dik.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marc_nicole


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marc_nicole
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top