1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaas

Speculaas

Door: sonja13091976

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-11-2004

Ingrediënten



250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram donkere basterdsuiker
2 el koek- en speculaaskruiden
100 gram ijskoude roomboter
3 el melk
mespunt zout


Verder heb je nodig


Mengkom, zeef, werkblad, plastic folie, bakpapier, deegroller, bakplaat, oven


Errug slecht voor de lijn, maar wel errug lekker!
Dit recept heb ik op AH.nl gevonden en van het weekend gemaakt. M'n collega's waren er errug blij mee!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Bakmeel boven de mengkom zeven en omscheppen met de basterdsuiker, de koekkruiden en een mespunt zout
Boter in kleine blokjes snijden en toevoegen aan het meelmengsel
Met een koele hand het deeg soepel kneden
Indien het aan de droge kant is wat melk toevoegen
Maak een bal van het deeg en verpak dit in plastic folie
Laat het deeg in het plastic folie minimaal 1 uur in de koelkast rusten

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden
Leg het bakpaper op de bakplaat en rol hier de deegbal op uit tot een mooie lap van 1-2 cm dik
Maak de randen van de lap een beetje gelijk
In het midden van de oven het speculaas in ca. 30 minuten gaar en bruin laten worden
Speculaas uit de oven nemen, laten afkoelen en in grove stukken breken

Serveertip

Je kan eventueel wat amandelen in het deeg drukken.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top