1. Home
  2. Recepten
  3. Knapperige chocoladebonbons

Knapperige chocoladebonbons

  •  , Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-11-2004

Ingrediënten


* 200g witte chocolade
* 30g suiker
* 30g amandelen
* 100g hazelnoten (op tv maakten ze het met 'Brasil Nuts' dus dat gaat ook)



Ooit gezien in Ready Steady Cook ... mmmmmmmmmmm, wat wil je nog meer??? Chocolade en noten ... heerlijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Praline maken:
Smelt de suiker in een dikke pan op een laag vuur. Als de suiker gesmolten is de amandelen toevoegen en het geheel laten carameliseren.
Laten afkoelen op een vel bakpapier of zo en vervolgens kapot slaan.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie en meng er de praline onder.
Neem de noten stuk voor stuk op een koffielepeltje en rol ze door de chocolade tot ze helemaal bedekt zijn.
Leg ze op een vel bakpapier om te laten afkoelen. Koel bewaren is de boodschap!

Serveertip

Blijkbaar kan je deze invriezen en zo bewaren gedurende twee maanden maar zo lang houden ze het hier niet uit dus ik zou het echt niet weten lol.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top