grootmoeders appeltaart

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-11-2004
  • grootmoeders appeltaart

    Grootmoeders appeltaart

    Grootmoeders appeltaart

  • grootmoeders appeltaart

    Grootmoeders appeltaart

    Grootmoeders appeltaart

grootmoeders appeltaart

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
deeg: 300 gr bloem, mespuntje zout, 200 gr boter of margarine, 150 witte basterdsuiker, 1 ei en 1 eetlepel honing
vulling: 100 gr rozijnen, 1 eetlepel rum, 1 citroen, 4 appels, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel fijngeneden gember, 50 gr witte bastardsuiker, 2 eieren, 1 eetlepel melk, 1 eetlepel custardpoeder, 3 eetlepels abrikozenjam of marmelade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm 24 cm

Voorbereiding

zeef de bloem en voeg het zout eraan toe. Snijd de koude boter in kleine sukkten. Voeg de bastardsuiker, het ei en de honing toe. Kneed het mengsel met de hand tot een deegbal. Laat deze afgedekt 20 minuten in de koelkast rusten. Week de rozijnen in RUM.Boen de citroen schoon. Rasp de schil en pers de citroen. Vet de springvorm in. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en verdeel het appels in stukjes. Meng de appelstukjes met de helft van het citroensap, 1/2 eetlp geraspte citroenschil, kaneeloeder, rozijnen, gember en suiker. Klop 1 ei los met de melk en het custardpoeder. Meng dit door de vulling

Bereidingswijze

rol 3/4 deel van het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de bakvorm hiermee. Verdeel de vulling over de bodem. Rol het achtergehouden deeg tot een lapje van 1/3 cm dikte. Snijd er reepjes van en leg dit kruislings over het appelmengsel. bestrijk het gebak met 1 losgeklopt en ei zen zet de vorm in het midden van de oven. Bak de appeltaart in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
Bestrijk de appeltaart na het bakken met de jam die even verwarmt is.

Serveertip

Tips: voeg eens perzik, peer of ananas aan de vulling toe. Ook lekker is om nog een 50 gr gehakte walnoten toe te voegen.
Serveertip: kaneelijs.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

xshake avatar
xshake 20-03-2009

Lekkere taart! Ben helaas uitgeschoten met de gember. Volgende keer maak ik denk ik wel wat extra deeg erbij. En hij is wel een stuk lekkerder na een nacht in de koelkast te hebben gestaan. Bedankt!

olga82 avatar
olga82 29-01-2005

Ik heb coschap gelopen in nieuw zeeland en wilde als afscheid een echt nederlandse appeltaart bakken.....en dankzij je recept is dit gelukt. Dank je wel. Het was errug lekker! (vonden de nieuw zeelanders ook!)

zijspannetje avatar
zijspannetje 17-11-2004

lekker hoor! als je zoiets ook weet vvor een plaat krumelappeltaart lees ik t wel. groetjes patricia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten