carpaccio van rundvlees met een meloensalade
- Slanke keuken, Voorgerecht
- 0-10 min.
carpaccio met een salade van meloen
Ingrediënten 2 personen
250gr runderfilet,1eetl.korianderzaad,1eetl.rozemerijn,zout en peper uit de molen 1/2eetl.oregano.1zakje gemende sla,kwart galia meloen,kwart watermeloen,50gr pijnboompitten(licht geroosterd)balsamicoazijn.Benodigdheden
vijzel,grillpan, grote platte schaal.Voorbereiding
-stamp de korianderzaadje in een vijzel en meng de rozemarijn,oregano, zout en peper er doorheen.
-strooi dit mengsel uit op een planken rol de runderfilet er doorheen
-bak het vlees ongeveer 5min in een zeer hete grillpan rondom bruin
- maak de meloen schoon en snij in blokjes,
-bak de pijnboompitten lichtbruin met wat olijfolie en mespuntje verse knoflook.
Bereidingswijze
-neem een schaal en leg hier de salade op meng er de meloen,pijnboompitten,en balsamicoazijn doorheen.
-snij het vlees in zeer dunne plakjes en leg op de salade.
Serveertip
lekker op een hete zomerdag met stokbrood of als voorgerecht.