Hot-Dog Relish

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Ongelooflijk lekker bij hot-dogs; hamburgers en BBQ.Dit recept is goed voor 3 potten van circa 450 g en U kan ze 12 maanden bewaren !

Deel dit recept

Ingrediënten
-250 g uien (fijn gesnipperd)
-250 g wittekool (fijn gesnipperd)
-1 kleine komkommer
-1 rode en 1 groene en 1 gele paprika
-1 Spaanse peper
-250 g (groene) harde tomaten
-35 g zeezout
-4,5 dl azijn
-350 g suiker
-2 th lepel mosterdpoeder
-1 th lepel gemberpoeder
-1/2 th lepel kruidnagelpoeder
-1 flinke th lepel koenjitpoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-de komkommer hoeft niet geschild te worden, verwijder wel alle zaadjes
-verwijder zaadjes bij paprika en peper
-pel de tomaten en verwijder zaad

Bereidingswijze

-doe alle groenten in een kom en strooi het zout erover
-zet de kom afgedekt 24 u weg, zodat al het vocht uit de groenten kan trekken
-doe de groenten in een vergiet en spoel ze goed af om het zout te verwijderen en laat ze goed uitlekken
-breng in een grote pan (geen aluminium) de azijn en 3 dl water, de suiker, mosterd en gember, kruidnagel en koenjitpoeder aan de kook en laat het mengsel met het deksel op de pan even flink doorkoken
-voeg dan de uitgelekte groenten toe en roer goed en breng de massa terug aan de kook
-10 min goed laten doorkoken zonder deksel
-goed omscheppen en de potten warm vullen en meteen afsluiten met vochtig huishoudfolie en een schroefdeksel
-zet de potten 10 min omgekeerd weg

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Doorsturen

Home Recepten