Hot-Dog Relish
- Belgisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
Ongelooflijk lekker bij hot-dogs; hamburgers en BBQ.Dit recept is goed voor 3 potten van circa 450 g en U kan ze 12 maanden bewaren !
Ingrediënten
-250 g uien (fijn gesnipperd)-250 g wittekool (fijn gesnipperd)
-1 kleine komkommer
-1 rode en 1 groene en 1 gele paprika
-1 Spaanse peper
-250 g (groene) harde tomaten
-35 g zeezout
-4,5 dl azijn
-350 g suiker
-2 th lepel mosterdpoeder
-1 th lepel gemberpoeder
-1/2 th lepel kruidnagelpoeder
-1 flinke th lepel koenjitpoeder
Voorbereiding
-de komkommer hoeft niet geschild te worden, verwijder wel alle zaadjes
-verwijder zaadjes bij paprika en peper
-pel de tomaten en verwijder zaad
Bereidingswijze
-doe alle groenten in een kom en strooi het zout erover
-zet de kom afgedekt 24 u weg, zodat al het vocht uit de groenten kan trekken
-doe de groenten in een vergiet en spoel ze goed af om het zout te verwijderen en laat ze goed uitlekken
-breng in een grote pan (geen aluminium) de azijn en 3 dl water, de suiker, mosterd en gember, kruidnagel en koenjitpoeder aan de kook en laat het mengsel met het deksel op de pan even flink doorkoken
-voeg dan de uitgelekte groenten toe en roer goed en breng de massa terug aan de kook
-10 min goed laten doorkoken zonder deksel
-goed omscheppen en de potten warm vullen en meteen afsluiten met vochtig huishoudfolie en een schroefdeksel
-zet de potten 10 min omgekeerd weg