Gestoofde hamlapjes met pruimen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Eventueel kun je ook nu nog VERSE PRUIMEN gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500g hamlappen2tl chinees vijfkruidenpoeder50g boter50g bakbacon1rode ui,gesnipperd2t knoflook,gesnipperd100g gewelde pruimen zonder pit,in reepjes(verse pruimen naar behoefte)100ml appelcider of appelsap.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Hamlappen bestrooien met vijfkruidenpoeder en zout en peper.
  • In braadpan boter verhitten en hamlappen in ca.5min.rondom aanbraden.Hamlappen uit pan nemen.
  • In achtergebleven bakvet bacon knapperig bakken.Bacon op keukenpapier laten uitlekken en verkruimelen
  • In zelfde bakvet ui en knoflook zachtjes glazig bakken.
  • Ui-knoflookmengsel in pan opzij schuiven en hamlappen met vrijgekomen vleessap terug doen in pan.
  • Pruimenreepjes ernaast leggen,ui en knoflook op vlees scheppen.
  • Cider langs rand in pan schenken.
  • Hamlappen afgedekt in ca.50min. gaarstoven.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Hamlappen uit pan nemen en in repen snijden.
  • Vlees over vier borden verdelen,pruimensaus erbij scheppen en bakbacon erover strooien.

    Serveertip

    • Lekker met gekookte wilde & witte rijst en gestoomde Paksoi.
        .....Eet Smakelijk.....

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    anjakeuken avatar

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten