Gestoofde hamlapjes met pruimen
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Eventueel kun je ook nu nog VERSE PRUIMEN gebruiken.
Bereidingswijze
- Hamlappen bestrooien met vijfkruidenpoeder en zout en peper.
- In braadpan boter verhitten en hamlappen in ca.5min.rondom aanbraden.Hamlappen uit pan nemen.
- In achtergebleven bakvet bacon knapperig bakken.Bacon op keukenpapier laten uitlekken en verkruimelen
- In zelfde bakvet ui en knoflook zachtjes glazig bakken.
- Ui-knoflookmengsel in pan opzij schuiven en hamlappen met vrijgekomen vleessap terug doen in pan.
- Pruimenreepjes ernaast leggen,ui en knoflook op vlees scheppen.
- Cider langs rand in pan schenken.
- Hamlappen afgedekt in ca.50min. gaarstoven.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Hamlappen uit pan nemen en in repen snijden.
- Vlees over vier borden verdelen,pruimensaus erbij scheppen en bakbacon erover strooien.
Serveertip
- Lekker met gekookte wilde & witte rijst en gestoomde Paksoi.
- .....Eet Smakelijk.....