Sinter-Toetje
- Internationaal, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-11-2004
Fantasietje van speculaas, kruidnoten, room en mascarpone en...
Voor 4 grote of ca 6 kleine glazen.
Ingrediënten 6 personen
- ca 20 speculaasjes
- 300 ml room
- doosje mascarpone (250gr)
- 2 grote eetl suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 6-8 eetl Speculaaslikeur (Zuidam) of amaretto
voor de garnering:
- chocoladeletter en/of chocolade kruidnoten
Benodigdheden
4 grote glazen of 6 kleinere.Voorbereiding
Verbrokkel de speculaasjes.
Bereidingswijze
Roer de Mascarpone los met de likeur. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker bijna stijf. Spatel de mascarpone door de room. Voeg evt nog wat likeur toe.
verdeel 2/3 van de speculaasstukjes over de glazen. Doe hierop een stevige laag mascarpone-room-mengsel. Verdeel nu de rest van het speculaas kruim over de glazen en dek af met de rest van de Mascarpone-room.
Laat tot gebruik in de koelkast.
Om te garneren rasp je chocoladeletter boven de glazen en/of leg je er een paar chocolade kruidnootjes op.
Serveertip
Als het nu geen heerlijk avondje wordt......
Laatste reacties
ik neem het ook mee, lekker hoor groetjs van anita
Klinkt lekker, gaan we proberen. groetjes Christa
heb dit gerecht gemaakt,echt heel lekker,zaldat nog meer maken voor gasten
Lijkt me heerlijk dank je wel. Groetjes
klinkt goed, ik neem deze mee naar mijn favorieten. Bedankt, groetjes Nicole.