Sinter-Toetje

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-11-2004

Fantasietje van speculaas, kruidnoten, room en mascarpone en...



Voor 4 grote of ca 6 kleine glazen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 grote glazen of 6 kleinere.

Voorbereiding

Verbrokkel de speculaasjes.

Bereidingswijze

Roer de Mascarpone los met de likeur. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker bijna stijf. Spatel de mascarpone door de room. Voeg evt nog wat likeur toe.


verdeel 2/3 van de speculaasstukjes over de glazen. Doe hierop een stevige laag mascarpone-room-mengsel. Verdeel nu de rest van het speculaas kruim over de glazen en dek af met de rest van de Mascarpone-room.


Laat tot gebruik in de koelkast.
Om te garneren rasp je chocoladeletter boven de glazen en/of leg je er een paar chocolade kruidnootjes op.

Serveertip

Als het nu geen heerlijk avondje wordt......

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 08-04-2011

ik neem het ook mee, lekker hoor groetjs van anita

Christa_Beldman avatar
Christa_Beldman 03-11-2007

Klinkt lekker, gaan we proberen. groetjes Christa

tortelduif avatar
tortelduif 08-12-2004

heb dit gerecht gemaakt,echt heel lekker,zaldat nog meer maken voor gasten

glash avatar
glash 28-11-2004

Lijkt me heerlijk dank je wel. Groetjes

marc_nicole avatar
marc_nicole 23-11-2004

klinkt goed, ik neem deze mee naar mijn favorieten. Bedankt, groetjes Nicole.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten