Ca 20 speculaasjes
300 ml room
doosje mascarpone (250gr)
2 grote eetl suiker
2 zakjes vanillesuiker
6-8 eetl Speculaaslikeur (Zuidam) of amaretto
voor de garnering:
chocoladeletter en/of chocolade kruidnoten
4 grote glazen of 6 kleinere.
Fantasietje van speculaas, kruidnoten, room en mascarpone en...
Voor 4 grote of ca 6 kleine glazen.
Verbrokkel de speculaasjes.
Roer de Mascarpone los met de likeur. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker bijna stijf. Spatel de mascarpone door de room. Voeg evt nog wat likeur toe.
verdeel 2/3 van de speculaasstukjes over de glazen. Doe hierop een stevige laag mascarpone-room-mengsel. Verdeel nu de rest van het speculaas kruim over de glazen en dek af met de rest van de Mascarpone-room.
Laat tot gebruik in de koelkast.Om te garneren rasp je chocoladeletter boven de glazen en/of leg je er een paar chocolade kruidnootjes op.
Als het nu geen heerlijk avondje wordt......
anita451 08-04-2011
ik neem het ook mee, lekker hoor
groetjs van anita
Christa_Beldman 03-11-2007
Klinkt lekker, gaan we proberen. groetjes Christa
tortelduif 08-12-2004
heb dit gerecht gemaakt,echt heel lekker,zaldat nog meer maken voor gasten
glash 28-11-2004
Lijkt me heerlijk dank je wel.
Groetjes
marc_nicole 23-11-2004
klinkt goed, ik neem deze mee naar mijn favorieten. Bedankt, groetjes Nicole.