Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Sinter-Toetje

Sinter-Toetje

Door: edda_m

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-11-2004

Ingrediënten 6 personen



ca 20 speculaasjes
300 ml room
doosje mascarpone (250gr)
2 grote eetl suiker
2 zakjes vanillesuiker
6-8 eetl Speculaaslikeur (Zuidam) of amaretto
voor de garnering:
chocoladeletter en/of chocolade kruidnoten


Verder heb je nodig


4 grote glazen of 6 kleinere.


Fantasietje van speculaas, kruidnoten, room en mascarpone en...

Voor 4 grote of ca 6 kleine glazen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verbrokkel de speculaasjes.

Bereidingswijze

Roer de Mascarpone los met de likeur. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker bijna stijf. Spatel de mascarpone door de room. Voeg evt nog wat likeur toe.
verdeel 2/3 van de speculaasstukjes over de glazen. Doe hierop een stevige laag mascarpone-room-mengsel. Verdeel nu de rest van het speculaas kruim over de glazen en dek af met de rest van de Mascarpone-room.
Laat tot gebruik in de koelkast.Om te garneren rasp je chocoladeletter boven de glazen en/of leg je er een paar chocolade kruidnootjes op.

Serveertip

Als het nu geen heerlijk avondje wordt......



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top