1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pinda-saus...

Pinda-saus...

Door: bezemsteeltje

  • Internationaal, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-11-2004

Ingrediënten 4 personen


-200gram ongezouten pinda's.
-olijfolie.
-1gehakt knoflookteentje.
-2gehakte sjalotten.
-1eetlepel geraspte gember.
-1gehakte chili-peper.
-1eetlepel kerrie.
-1 eetlepel korianderbolletjes.
-sap van 1 limoen.
-2 eetlepels balsamico-azijn.
-2eetlepels soja-saus.
-5dl kokosmelk.
-Beetje azijn.


Verder heb je nodig


-Keukenmachine.
-Pan.
-Mesje.


Van een Belgische meesterkok!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Pel en hak het knoflookteentje.
-Pel en hak de sjalotjes fijn.
-Rasp de gember.
-Was en hak de chilipeper.
-Pers de limoen uit.

Bereidingswijze

-Hak de pindanootjes fijn in de keukenmachine.
-Bak de nootjes aan in olijfolie,samen met de knoflook,sjalotjes,gember,chili-peper,
kerrie en koriander.
-Blus het geheel met het sap van de limoen,
wat azijn,sojasaus en kokosmelk.
-Laat even opkoken en breng op smaak.
-Indien het sausje wat te dik is,kun je het aanlengen met wat water.
-Werk eventueel af met wat gehakte koriander.

Serveertip

-Smaakt zowel koud als warm.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top