1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pinda-saus...

Pinda-saus...

  • Internationaal, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-11-2004

Ingrediënten 4 personen


-200gram ongezouten pinda's.
-olijfolie.
-1gehakt knoflookteentje.
-2gehakte sjalotten.
-1eetlepel geraspte gember.
-1gehakte chili-peper.
-1eetlepel kerrie.
-1 eetlepel korianderbolletjes.
-sap van 1 limoen.
-2 eetlepels balsamico-azijn.
-2eetlepels soja-saus.
-5dl kokosmelk.
-Beetje azijn.


Verder heb je nodig


-Keukenmachine.
-Pan.
-Mesje.


Van een Belgische meesterkok!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Pel en hak het knoflookteentje.
-Pel en hak de sjalotjes fijn.
-Rasp de gember.
-Was en hak de chilipeper.
-Pers de limoen uit.

Bereidingswijze

-Hak de pindanootjes fijn in de keukenmachine.
-Bak de nootjes aan in olijfolie,samen met de knoflook,sjalotjes,gember,chili-peper,
kerrie en koriander.
-Blus het geheel met het sap van de limoen,
wat azijn,sojasaus en kokosmelk.
-Laat even opkoken en breng op smaak.
-Indien het sausje wat te dik is,kun je het aanlengen met wat water.
-Werk eventueel af met wat gehakte koriander.

Serveertip

-Smaakt zowel koud als warm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top