Thaise groene curry

 • Thais, Hoofdgerecht
 • 20-30 min.
 • Geplaatst op 16-11-2004
 • Thaise groene curry

  Thaise groene curry

  Thaise groene curry

 • Thaise groene curry

  Thaise groene curry

  Thaise groene curry

Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-)

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
3 x kipfilet, 2 eetlepels thaise groene currypasta maar als je niet van pittig houd dan iets minder.(rode currypasta kan ook maar is pittiger) 2 blikken kokosmelk, 4 horapatakjes (of basilicumblaadjes), 50 gram eggplant (of aubergine), rijst om erbij te serveren, zonnebloemolie, 2 volle eetlepels suiker, 4 eetlepels vissaus (of oestersaus).

Thaise curry en vissaus of oestersaus zijn goed verkrijgbaar in de meeste Albert Heijns en andere grotere supermarkten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan met deksel

Voorbereiding

Blaadjes van de horapatakjes halen (of basilicumblaadjes van takjes halen)en de erwten van de egplant halen (of de aubergine in blokjes snijden). Kipfilet snijden. Bepaal zelf hoe groot je de groenten of het vlees wilt snijden.

Bereidingswijze

Verhit als eerste enkele eetlepels (el) zonnebloemolie in de pan. Doe er dan de curry bij en laat dit onder voordurend roeren ongeveer vijf minuten garen. Op deze manier komen de smaakstoffen en bovenal de groene kleur goed vrij. Doe er dan een half kopje kokosmelk bij. Vervolgens de gesneden kipfile. Als deze half gaar is nog een half kopje kokosmelk. Doe nu het deksel op de pan en wacht +/- 5 minuten totdat de kipfile gaar is. Doe er dan de erwten van de eggplant bij en nog 2 kopjes kokosmelk. Laat dit 8 minuten koken. Hierna kunnen de 4 el vissaus en de 2 a 3 volle el suiker er bij. Doe er als laatste de horapa blaadjes bij. Eetsmakelijk!

Serveertip

Uiteraard met rijst!

Wees voorzichtig met de hoeveelheid currypasta!!! Het kan al gauw te heet worden!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 09-06-2017

@Cara10 Je zou eventueel stevia kunnen gebruiken, een natuurlijke zoetstof, wel even een andere smaak maar door de pittigheid denk ik dat je dat niet proeft. Vergeet niet dat stevia 10x zoeter is dan suiker dus ook hoeveelheid aanpassen. Lieve groet Cecile

cara10 avatar
cara10 09-06-2017

waarom 2 volle eetlepels suiker?is er een variant mogelijk en zoja, welke?

CandyC avatar
CandyC 16-01-2017

Gemaakt, geserveerd en meteen toegevoegd aan mijn favorieten! :-)

elsholman1 avatar
elsholman1 21-07-2016

Ik ga het vanavond maken.... Krijg volgende week eters, dus eerst maar even uit proberen!!! Thnx voor het recept!!!

JOJO231 avatar
JOJO231 26-03-2014

Lijkt me erg lekker recept en inderdaad alles goed verkrijgbaar, ga het zeker proberen. Alleen de erwten van de eggplant plukken is wat cryptisch voor mij. Eggplant = aubergine. Andere toevoegingen klinken ook prima.

Carootje1 avatar
Carootje1 23-03-2014

Een heerlijk gerecht. Na alle onderstaande reacties heb ik chinese aubergine, bamboescheuten en groene paprika toegevoegd. En ik heb biologisches kippendijen gebruikt. Zit meer smaak aan dan gewone kipfilet. Voor herhaling vatbaar!

Tia1 avatar
Tia1 19-09-2013

Heel lekker ! Ik vind 2 lepels groene curry paste zelfs teveel op een gegeven moment proef je niks anders meer. Door de reacties hieronder heb ik hun raad opgevolgd en nog wat toegevoegd aan het recept. De bamboescheuten en citroengras erbij zijn inderdaad erg lekker! Verder doen wij nog wat groentes erbij, iets meer variatie. Leuk recept en erg makkelijk !!

thailandiaprins avatar
thailandiaprins 02-10-2012

Je vergeet het meest lekkere ingedient alle tijden: citroengras! 2 scheuten toevoegen en meekoken, superlekker eindresultaat. Zelf doe ik er ook groene paprika bij en verse groene pepertjes gehalveerd. Zonder bamboescheuten is het niet erg tropisch, dus als je ze kunt vinden, maken dit recept zeer compleet.

jessic avatar
jessic 29-09-2010

bedankt voor dit recept!

Joegkluuk avatar
Joegkluuk 29-09-2010

Mooi gerecht. Helaas klopt informatie niet helemaal. Groene curry is scherper dan de rode. Dus wees gewaarschuwd. Groeten, Mark

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten