
3 x kipfilet, 2 eetlepels thaise groene currypasta maar als je niet van pittig houd dan iets minder.(rode currypasta kan ook maar is pittiger) 2 blikken kokosmelk, 4 horapatakjes (of basilicumblaadjes), 50 gram eggplant (of aubergine), rijst om erbij te serveren, zonnebloemolie, 2 volle eetlepels suiker, 4 eetlepels vissaus (of oestersaus).
Thaise curry en vissaus of oestersaus zijn goed verkrijgbaar in de meeste Albert Heijns en andere grotere supermarkten.
Pan met deksel
Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-)
Blaadjes van de horapatakjes halen (of basilicumblaadjes van takjes halen)en de erwten van de egplant halen (of de aubergine in blokjes snijden). Kipfilet snijden. Bepaal zelf hoe groot je de groenten of het vlees wilt snijden.
Verhit als eerste enkele eetlepels (el) zonnebloemolie in de pan. Doe er dan de curry bij en laat dit onder voordurend roeren ongeveer vijf minuten garen. Op deze manier komen de smaakstoffen en bovenal de groene kleur goed vrij. Doe er dan een half kopje kokosmelk bij. Vervolgens de gesneden kipfile. Als deze half gaar is nog een half kopje kokosmelk. Doe nu het deksel op de pan en wacht +/- 5 minuten totdat de kipfile gaar is. Doe er dan de erwten van de eggplant bij en nog 2 kopjes kokosmelk. Laat dit 8 minuten koken. Hierna kunnen de 4 el vissaus en de 2 a 3 volle el suiker er bij. Doe er als laatste de horapa blaadjes bij. Eetsmakelijk!
Uiteraard met rijst!
Wees voorzichtig met de hoeveelheid currypasta!!! Het kan al gauw te heet worden!
Cecileg 09-06-2017
@Cara10 Je zou eventueel stevia kunnen gebruiken, een natuurlijke zoetstof, wel even een andere smaak maar door de pittigheid denk ik dat je dat niet proeft. Vergeet niet dat stevia 10x zoeter is dan suiker dus ook hoeveelheid aanpassen. Lieve groet Cecile
cara10 09-06-2017
waarom 2 volle eetlepels suiker?is er een variant mogelijk en zoja, welke?
CandyC 16-01-2017
Gemaakt, geserveerd en meteen toegevoegd aan mijn favorieten! :-)
elsholman1 21-07-2016
Ik ga het vanavond maken.... Krijg volgende week eters, dus eerst maar even uit proberen!!! Thnx voor het recept!!!
JOJO231 26-03-2014
Lijkt me erg lekker recept en inderdaad alles goed verkrijgbaar, ga het zeker proberen. Alleen de erwten van de eggplant plukken is wat cryptisch voor mij. Eggplant = aubergine. Andere toevoegingen klinken ook prima.