1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Up-side-down ananas-caramel muffin

Up-side-down ananas-caramel muffin

Door: tuxie

  • Engels, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-11-2004

Ingrediënten


* 55g suiker
* 6 schijven ananas uit blik (gaat ook met verse uiteraard)
* 2 eieren
* 1 el poedersuiker
* 4-6 el zelfrijzende bloem
* 150m melk of genoeg om en een deeg te maken



Gezien op Ready Steady Cook (BBC) en lijkt me heel lekker dus gooi ik hem hier maar in mijn receptenboekje!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 190?C.
Maak een droge karamel door de suiker in een pan met dikke bodem te smelten tot hij gesmolten is en begint te kleuren.
Schik de ananasschijven op de karamel en laat meesudderen gedurende 1-2 min. Laat even afkoelen voor je het in een taartvorm giet.
Voeg de bloem, eieren, poedersuiker samen in een mengkom. Voeg geleidelijk aan melk toe tot je een glad deeg bekomt.
Giet het deeg over de gekarameliseerde ananas.
Zet in de oven voor 10 tot 12 minuten tot het deeg goudkleurig en doorbakken is.
Laat een minuutje of twee koelen voor je het geheel omdraait op een rooster om af te koelen.

Serveertip

In stukken verdelen en op elk stuk wat slagroom of een bolletje ijs leggen.
Je kan dit gerecht trouwens ook warm eten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top