1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Viooltjessuiker

Viooltjessuiker

  • Belgisch,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-11-2004

Ingrediënten


* vioolblaadjes (Maartse Viooltjes)
* kristalsuiker
De verhouding is 1 deel viooltjes op 2 delen suiker (vb 50g viooltjes op 100g suiker)



Gewoon eens proberen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de blaadjes en laat ze GOED drogen.

Bereidingswijze

Neem de bloemblaadjes en stamp ze fijn in de mortier.
Voeg de suiker toe en laat even drogen. Doe in een goed gesloten pot.

Serveertip

Heel leuk om cocktailglazen mee te versieren omdat de suiker zo leuk gekleurd is.
Deze suiker is ook leuk om te gebruiken in de zelfgemaakte ijsthee voor de zomer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top