1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Suikermadeliefjes

Suikermadeliefjes

  • Belgisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2004

Ingrediënten


* versgeplukte madeliefjes
* fijne kristalsuiker
* eiwit van 1 ei



Speciaal ...
Je kan ze zo eten of er een taart mee versieren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Over het plukken van de madeliefjes:
Het is belangrijk dat je madeliefjes gebruikt die ONBESPOTEN zijn en uiteraard open zijn.

Bereidingswijze

Laat de steeltjes aan de bloempjes, dat maakt het makkelijker.
Klop het eiwit wat los (maar niet schuimig) en doop de bloempjes erin.
Neem de fijne kristalsuiker (of neem gewone kristalsuiker die je even 'maalt' in een mortier, gebruik geen poedersuiker want dat geeft geen mooi effect) en bestrooi er de bloempjes mee.
Klop het teveel aan suiker er even af. Dit is het moment waarop je de steeltjes verwijderd.
Leg de bloempjes op een bakplaat en zet ze in een heteluchtoven op ong. 50?C. Laat ze goed drogen.

Serveertip

Je kan de bloempjes bewaren in een GOED afgesloten doos maar ze zijn niet zo lang houdbaar (2 a 3 dagen)!

Je kan hetzelfde doen met viooltjes (best Maartse Viooltjes) of rozenblaadjes. Voor deze laatste twee stel je je oven zo laag mogelijk in op temperatuur of op een zonnige hete dag op een goed verluchtte warme plaats (best niet vlak in de zon).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top