Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 15-11-2004
  • Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt

    Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt

    Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt

    Kijk uit dat je hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier gemakkelijk teveel van!

Deel dit recept

Ingrediënten









Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Schil de aardappelen en kook ze (met zout). Ontdooi ondertussen de rode kool met appeltjes(op een zacht vuurtje). Bak het rundergehakt rul en kruid het met veel kerrie, wat zout en een beetje peper en knoflookpoeder. Als het gehakt klaar is, dan zet je het vuur uit. Vet een ovenschaal in met een beetje margarine en verwarm de oven voor op ongeveer 175 ?C.
Als de aardappelen gaar zijn, maak je er met een beetje melk en een klontje margarine (of boter) puree van. Kruid deze puree met een beetje paprikapoeder.
Als de rode kool warm is, giet je hem heel goed af. Vervolgens doe je een laagje (iets minder dan de helft) aardappelpuree in de ovenschaal. Hier bovenop doe je een dun laagje paneermeel om het vocht van de rode kool te kunnen 'vangen'. Hierop komt de rode kool en daar bovenop het gehakt. Bovenop komt de rest van de aardappelpuree.
Zet de ovenschaal iets onder het midden in de oven en laat hem daar ongeveer een half uur staan. Ondanks dat de ingredienten in principe al gaar zijn, is dit heel belangrijk, omdat zo de smaken goed kunnen 'mengen'.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

poebeerr avatar
poebeerr 09-11-2018

Eigenlijk nooit bedacht, ovenschotel met rode kool. Lijkt met wel lekker, vooral met de tip van riolias. Bedankt voor je recept.

meeuw405 avatar
meeuw405 27-10-2018

Meegenomen en nu nog maken, het weer is er in ieder geval goed voor zo'n lekkere schotel!! Smulgroet Els

meeuw405 avatar
meeuw405 27-10-2018

Meegenomen en nu nog maken, het weer zit in ieder geval mee. Lekker hoor die ovenschotels!! Smulgroet Els

riolias avatar
riolias 06-04-2016

Maak dit hele lekkere recept al vanaf 2008. Alle vriendinnen en familieleden die het gegeten hebben zijn er gek op als ik het maak. Mijn aanvulling, bij de rodekool 'n extra zoete appel(s) erbij raspen en als peper in het gehakt, chilipeper zodat het ook pittiger wordt. Kramer1274, bedankt voor het recept.

Nelly5744 avatar
Nelly5744 13-07-2015

Lekkerrrrr! Heb zelf de rode kool gemaakt van een vers kooltje.Heerlijk gegeten. Dank je wel.

omajan avatar
omajan 08-04-2015

Vanavond gegeten, heerlijk. Bedankt voor het recept.

anneke___ avatar
anneke___ 24-01-2015

Lijkt me erg lekker, ga het morgen maken!

AnnemarieCooking avatar
AnnemarieCooking 11-12-2013

Super recept! Hij wordt hier inderdaad in de USA gebruikt. Ik gebruik wel verse rode kool en verse appeltjes. Dit gerecht staat regelmatig bij ons op tafel.

jopiekookt avatar
jopiekookt 05-01-2013

Echt héérlijk. Heb de dubbele hoeveelheden genomen voor 4 personen (ik neem aan dat dit recept voor 2 personen was... of zijn wij zo`n bijzonder grote eters?)

neeltje96 avatar
neeltje96 10-10-2012

Blijft een van mijn favoriete ovenschotels: snel, makkelijk en oh zo lekker. Als ik haast heb ga ik voor aardappelpuree uit een pakje (foei). Na een tip op Twitter wordt het gerecht inmiddels ook bereid door familie in de USA! Kortom: een werelds gerecht. Dank voor het delen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten