1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sate
  6. Sate Babi

Sate Babi

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-11-2004

Ingrediënten 4 personen


8 Varkenslappen: (marinade)zout, peper, katoembar, djinten, sambal brandal, knoflook en ketjap manis. Voor de BBQ: Boter, citroensap en ketjap manis.


Verder heb je nodig


Satestokken, kom om te marineren, pannetje voor saus, houtskool


Lekkere sate op Indonesische wijze

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de varkenslappen in dobbelstenen en maak de knoflookteentjes fijn en maak van zout, peper, katoembar, djinten, knoflook, sambal en ketjap een papje en marineer minstens 3 uur het vlees hierin (afgedekt in de koelkast en af en toe omscheppen).
Week de satestokken in water, zodat het vlees er later goed opgestoken kan worden.

Bereidingswijze

Als de sate gebarbequed kan worden maak dan een saus van boter en ketjap op het vuur en haal het pannetje van het vuur als de boter goed gesmolten is. Doe dan het citroensap erdoor. Giet met een lepel deze saus over het vlees voordat het op de BBQ gelegd wordt.

Serveertip

Lekker met Gado-Gado en Lontong.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carolafresow


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carolafresow
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top