1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Gekleurde gelatine pudding

Gekleurde gelatine pudding

  • Antiliaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-11-2004

Ingrediënten 20 personen


Gekleurde gelatine:
1 pakje rode gelatine (?77 gram)
1 pakje groene gelatine
8 blaadjes gelatine
Witte gelatine:
500 ml koffiemelk
10 blaadjes gelatine
1 blik gecondenseerde volle melk met suiker (397 gr)
0.5 tl amandelaroma
1 tl witte vanille aroma
250 ml zure room
Voor de garnering:
Vruchten naar eigen smaak



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn. Meng 250 ml heet water in de rode gelatine. Los hierin 4 blaadjes goed uitgeknepen gelatine op. Voeg 250 ml koud water toe en goed mengen. Giet de gelatine in een plastic vorm en laat het voor een paar uurtjes in de koelkast opstijven of voor 1 nacht. Maak de groene gelatine op dezelfde manier.

Bereidingswijze

Een puddingvorm met olie insmeren. De gelatine in kleine blokjes snijden en in de vorm doen. Zet de vorm in de koelkast.
Witte gelatine:
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn. Giet de melk in een pan en laat het op een laag vuurtje een warm worden. Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Gecondenseerde volle melk met suiker, amandel en vanille aroma toevoegen en met een garde goed roeren. Zure room toevoegen en goed kloppen. Dit mengsel mag niet heet zijn, anders gaat de gekleurde gelatine smelten. Dus laat het goed afkoelen. Giet dit mengsel over de gekleurde gelatine in de puddingvorm. En laat het voor een paar uurtjes of voor 1 nacht in de koelkast opstijven.
Maak de rand van de pudding voorzichtig los van de vorm en stort hem op een platte schaal.

Serveertip

Garneer de pudding met vruchten en eventueel enkele toefjes slagroom.
Voor een feest kan men de pudding in kleine bekertjes (met deksel) maken. Dan hoef je de bekers niet met olie in te smeren. Met vruchten garneren, deksel erop en zet ze in de koelkast op elkaar. Het is handig en heel lekker!!
Maak nog meer kleuren (geel, oranje) gelatine. Het blijft mooier.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hobbykok34


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hobbykok34
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top