Lamsbout uit de oven met knoflook en rozemarijn

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 15-11-2004

Is echt geweldig om zo?n prachtige lamsbout te serveren. Je moet het gewoon durven!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 lamsbout van 2 kg. Ontbeend


  • 5 teentjes knoflook, in plakjes


  • 12 toefjes rozemarijn


  • 4 el. Olijfolie


  • 750 gr kleine sjalotjes


  • 4 dl lamsfond


  • 50 gr boter of margarine


  • zout, peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 240 graden.

Bereidingswijze

Lamsbout op 12 plaatsen ondiep insnijden en daarin plakjes knoflook en toefjes rozemarijn steken. Lamsbout in braadslede leggen en met olijfolie bestrijken. Lamsbout in midden van oven zetten en ca. 10 min braden. Oven terugschakelen naar 200 C. Sjalotjes rondom lamsbout leggen en lamsbout nog ca. 30 min braden. Lamsbout tussentijds regelmatig met olijfolie bestrijken. Fond verwarmen en in braadslede schenken. Lamsbout nog ca. 1 uur braden en regelmatig met braadvocht bedruipen. Lamsbout uit braadslede nemen en ca. 10 min in aluminiumfolie laten rusten. Sjalotjes uit braadvocht scheppen. Braadvocht zeven en vet eraf scheppen. Boter in klontjes door braadvocht scheppen en saus met zout en peper op smaak brengen. Lamsbout in plakken gesneden serveren met saus, gebakken sjalotjes en geroosterde aardappelen.

Laatste reacties

kramer1274 avatar
kramer1274 18-11-2004

sandra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten