1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Bitterballen

Bitterballen

  • Frans, Tussendoortje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-11-2004

Ingrediënten 4 personen


250 gr fijngesneden mals gekookt rundvlees 75 gr boter 100 gr bloem 2 eierdooiers 1 dl room 3 tl selderijzout 5 dl vleesbouillon cayennepeper, nootmuskaat paneermeel4 gr gelatine



Kan je heerlijk van te voren maken en invriezen tot gebruik

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit het frituur op 180 graden

Bereidingswijze

Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux, voeg langzaam de bouillon er bij en flink laten koken. Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit door de saus. Doe citroensap en de kruiden er bij. Voeg het vlees fijngesneden er aan toe. Breng het aan de kook en direct van het vuur nemen. Meng de eidooiers met der oom, roer nu het eiroommengsel onder de vulling. Beolie een bakplaat en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast. De volgende dag of een paar uur later!!! Klop het eiwit los met wat olie. Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes rol het in het eiwit en vervolgens door de paneermeel. Bak de bitterbalen in ca 5 minuten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top