Kan je heerlijk van te voren maken en invriezen tot gebruik
Verhit het frituur op 180 graden
Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux, voeg langzaam de bouillon er bij en flink laten koken. Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit door de saus. Doe citroensap en de kruiden er bij. Voeg het vlees fijngesneden er aan toe. Breng het aan de kook en direct van het vuur nemen. Meng de eidooiers met der oom, roer nu het eiroommengsel onder de vulling. Beolie een bakplaat en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast. De volgende dag of een paar uur later!!! Klop het eiwit los met wat olie. Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes rol het in het eiwit en vervolgens door de paneermeel. Bak de bitterbalen in ca 5 minuten
koertbreebaart 09-12-2015
Ik maak deze in Singapore. Echt super lekker. Ter variatie gebruik ik kalfsvlees en voeg ik curry en peterselie toe. 2 keer paneren, anders wordt de korst te dun. Mijn dank is groot.
apritchard 22-05-2009
Wij wonen sinds afgelopen augustus in Bahrain in de perzische golf en missen uiteraard alle lekkere nederlandse hapjes zoals bitterballen en haring enz. Dit bitterballen recept is echt geweldig zelfs de arabieren aten hun vingers erbij op :-) Ik heb trouwens kalfsvlees gebruikt is iets duurder maar is erg goed van smaak. Groetjes Astrid
orphan 30-01-2009
Ik heb jouw bitterballen gemaakt op verzoek van mijn man, ze zijn echt de lekkerste die we ooit hebben geproefd! Volgende keer doe ik voor het oog er ook nog wat bieslook doorheen, voor de smaak hoeft het niet hoor...perfekt bitterbalrecept, waarvoor dank Marianne!
riny 12-10-2008
Heerlijk recept!
Ik heb alleen aan het eind de bal door het eiwit gehaald toen de paneermeel en dit nog een keer herhaald voor een extra knapperige korst.
Groetjes riny
ojajoh 21-04-2005
Prima recept, de bitterballen zijn geweldig lekker! Ik heb alleen iets minder room gebruikt en iets meer kruiden.
Groeten van Christien.