1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Varkenshaas
  6. Varkenshaas met kruidenkorstje

Varkenshaas met kruidenkorstje

Door: orphan

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-11-2004

Ingrediënten 2 personen


1 klein varkenshaasje (ca. 200 gr.), 1 el. olijfolie, sap en rasp van 1/2 citroen, 3 el. fijngesnipperde peterselie, 2 tomaten, 4 el. magere yoghurt, peper of tabasco.



Varkenshaasje in de oven bereid

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Bereidingswijze

Bestrijk het vlees rondom met olijfolie. Meng de citroenrasp en 2 eetlepels peterselie en druk het mengsel stevig rondom het vlees. Leg het vlees in een ingevet ovenschaaltje en laat het in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar worden.
Snijd de tomaten doormidden, verwijder het sap en de pitjes en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Meng tomaat, yoghurt en de rest van de peterselie en breng op smaak met het citroensap en peper of tobasco.
Neem het vlees uit de oven, laar het een paar minuten rusten en snijd het in dikke plakken. Giet de saus eroverheen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top