1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Ragout van wild met donker bier

Ragout van wild met donker bier

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-11-2004

Ingrediënten 6 personen


1 kg. in stukjes gesneden vlees van wild.
2 eetl. mosterd, 2 kleine uien, 20 gedroogde gewelde pruimen zonder pit.
1 takje tijm,rozemarijn, 1 blad laurier, 1 liter Bavaria donker bier(oud bruin), 1 dl. wildfond, 3 eetl. bloem, 3 eetl. geklaarde boter, p. en z. 3 eetl. Chartreuse, 1 eetl. beurre manie, 1 dl. koksroom.



Aan dit gerecht kunnen eventueel geblancheerde blokjes wortel,knolselderij en champignons worden toegevoegd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smeer het vlees in met mosterd en leg het in een diepe schaal. Snijd de uien klein.
Voeg uien,pruimen,tijm,rozemarijn en laurier toe aan het vlees en schenk het bier en de wildfond erover.
Laat dit mengsel een nacht marineren in de koelkast.

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de marinade, dep het zoveel mogelijk droog en bestrooi het met bloem. Verhit de geklaarde boter, schroei het vlees dicht en bestrooi het met peper en zout.
Zeef het marinadevocht, bewaar de pruimen om deze op het laatst bij de saus te doen,
schenk het vocht over het vlees, draai de warmtebron laag en laat het vlees in circa 45 min. gaar worden.
Voeg de Chartreuse en eventueel de beurre manie toe om het geheel te binden. Maak het gerecht af met de room.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jocucina


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jocucina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top