1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. De mijter van Sinterklaas.

De mijter van Sinterklaas.

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-11-2004

Ingrediënten


8 plakjes bladerdeel ( diepvries)

1 eigeel losgeklopt

4 koffielepels bruine suiker

4 koffielepels rozijnen

Mespunt kaneelpoeder

1 grote appel, geschild en in plakjes gesneden

Boter.


Verder heb je nodig


Een oven.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voor verwarmen op 200 gr.

Bereidingswijze

Snij uit elk plakje bladerdeeg een driehoek, zodat je de vorm van een mijter bekomt , snij de rest van het bladerdeeg in dunne reepjes.

Verdeel over de 4 mijters de plakjes appel , bestrooi met bruine suiker en rozijnen en breng op smaak met kaneel ; schep in het midden een klein klontje boter , dek af met de resterende mijters , en duw de randen dicht met een vork.

Breng op elke mijter een kruis aan met de bladerdeegreepjes en strijk het geheel in met eigeel.

Schik de mijters op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven goudbruin, 15 a 20 min.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top