Bouzroug

  • Marokkaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Marokkaanse zeebanketschotel

Deel dit recept

Ingrediënten
* 250 gram kleine gekookte garnalen
* 500 gram gekookte mosselen
* 2 uien
* 2 teentjes knoflook
* bosje peterselie en koriander(gehakt)
* ? theelepel safraan
* 1 theelepel paprikapoeder
* 1 theelepel peper
* 1 theelepel zout
* olijfolie en gewone olie (gemengd)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan of hapjes pan en evt.kleine tajines

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de uien. Hak de knoflook, peterselie en koriander fijn en voeg dit bij de uien. Voeg daarna de kruiden toe. Laat alles goed doorsudderen en voeg vervolgens de garnalen toe. Roer de garnalen door het saus heen, zodat de kruiden goed intrekken. Voeg tot slot de mosselen toe en laat alles goed doorwarmen. Serveer de bouzroug in kleine tagines.

Serveertip

Met grote stukken vers Marokkaans brood of stokbrood

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ingridsaida avatar
ingridsaida

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten