1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Kruidnootjes

Kruidnootjes

  • Spaans, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2004

Ingrediënten 4 personen


250 gram zelfrijzend bakmeel - 125 gram donkere basterdsuiker - 100 gram zachte boter - 2 eetlepels speculaaskruiden - zout - 3 eetlepels melk - een ingevette bakplaat


Verder heb je nodig


LAAT JE EEN BERICHTJE ACHTERALS JE DIT RECEPT MEENEEMT


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en verkruimel die met de vingers door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg. Verwarm de oven voor op 150 ?C. Vorm kleine balletjes van het deeg, leg die op de bakplaat en bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar. Kruidnootjes met chocolade: Doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten pure, melk of witte chocolade. Smelt de chocolade hiervoor in een kom boven een pan met heet water.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top