1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appel-5-ling

Appel-5-ling

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-2004

Ingrediënten 5 personen


5 appels
5 eieren
5 eetl bloem met stevige kop erop
3 stevige ettl suiker + 2 zakjes vanillesuiker
5 stevige eetl creme fraiche
100gr walnoten
paneermeel
5 eetl gele rozijnen
5 eetl amandelschaafsel
honing, kaneel, snufje zout


Verder heb je nodig


Appelboor, grote ronde Tupper siliconenvorm


Warme appelschotel voor koude dagen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maal de walnoten en vermeng ze met even veel paneermeel.

Beboter de springvorm of de siliconenvorm en bestrooi de binnenkant met 2/3 van het noten paneer.
Verwarm de oven voor op 180°.

Bereidingswijze

Ontdoe de appels van hun klokhuis met de appelboor, schil ze en snijd ze zo door dat je 10 helften met een gat door het midden hebt.
Leg de appelhelften in de vorm, bollekant naar boven en doe in elk gat een mengsel van amandel en rozijnen. Laat in elk gat een forse theel honing lopen en strooi er wat kaneel over.
Maak een beslag van de bloem, de eieren, de suiker, de creme fraiche, wat kaneel en een snufje zout.Giet he beslag rondom de appels en bestrooi met de rest van het notenpaneer.Zet ca 45 minuten hoog in de oven op 180°.

Serveertip

Nog warm opdienen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top