1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

  • Spaans, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-2004

Ingrediënten 4 personen


250 gram zelfrijzend bakmeel - zout naar smaak - 2 eetlepels speculaaskruiden - 150 gram bruine basterdsuiker - 150 gram boter - 2 eetlepels melk - 1 portie amandelspijs - 50 gram witte amandelen - 1 eidooier



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein. Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg. Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm. Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan. Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk losgeroerde eidooier. Schuif de bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven (ongeveer 150 ?C) en bak de koek in ?-? uur goudbruin en gaar. Laat de gevulde speculaas vlakliggend afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top