Koffie-borstplaat

  • Spaans, Tussendoortje
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gram suiker - 3 eetlepels sterk gezette koffie - boter naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de suiker met de koffie in een steelpan en laat hem op laag vuur smelten. Spoel intussen een vel boterhampapier met koud water af en leg het op een tafel of het aanrecht. Besmeer de borstplaatvorm met boter en leg hem deze op het boterhampapier. Roer met een houten lepel door de suikermassa. Laat de lepel, als de suiker is gesmolten, uitdruppelen terwijl u de pan van het vuur haalt; trekt de laatste druppel een dun draadje, dan is het mengsel goed van dikte; zo niet, laat dan nog heel even koken en controleer de laatste druppel weer. Neem de pan van het vuur en blijf flink roeren tot de massa iets dikker begint te worden, dit is ook te horen aan het iets krassende geluid dat de lepel in de pan gaat maken. Schenk het mengsel in de voorbereide borstplaatvorm en laat de borstplaat afkoelen. Zet de vorm na circa ? uur op zijn kant en neem hem na nog een tijdje voorzichtig van de borstplaat. Laat de borstplaat helemaal koud worden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

luckyjo avatar
luckyjo

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten