Wild konijn met jagersaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-2004


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 200 gr champignons
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 takjes dragon
  • 25 cl kalfsfond
  • 1 sjalotje
  • 5 cl olijfolie
  • 1 konijn
  • 1 tl maizena
  • peper en zout
  • 5 cl rode Port
  • 15 cl droge witte wijn
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Snijd het konijn in stukken,maak de champignons schoon en snijd ze in 4, hak de sjalot en het dragon.

    Bereidingswijze

    Laat de stukken konijn goudbruin bakken in een beetje hete olijfolie, voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en zout. Overgiet alles met witte wijn,voeg de tomatenpuree, de kalfsfond en de helft van het dragon toe. Leg het deksel op de pan en laat het konijn verder garen op een matig vuur.Laat 25 minuten koken,voeg de champignons en de Port toe en laat opnieuw 10 minuten koken. Bind de saus met de maizena. Voeg de rest van het dragon toe. Dien bij het konijn gestoomde aardappelen op en garneer het gerecht met een takje dragon.

    Serveertip

    Je kunt er gerookte spekreepjes aan toevoegen.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten