1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Marsepein

Marsepein

  • Spaans, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2004

Ingrediënten 4 personen


350 gram gepelde amandelen - 500 gram poedersuiker - 1 eiwit - 2 theelepels oranjebloesemwater



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daarna onder de koude kraan. Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en doe ze met het stalen mes in de foodprocessor. Hak ze eerst grof met de secondentoets en laat de motor draaien tot de amandelen heel fijn gemalen zijn. Voeg dan het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe en laat de machine nog even draaien tot u een samenhangend geheel heeft. Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast. Gebruik het dan voor verdere verwerking. Bekleed er taart mee of kneed er figuurtjes of bonbons van. Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en kneed die er heel goed door.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top