Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Witte speculaasjes

Witte speculaasjes

Door: luckyjo

  • Spaans Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2004

Ingrediënten 4 personen


175 gram boter - 160 gram witte basterdsuiker - 4 gram zout - de schil 1 citroen - 300 gram bloem - 4 gram bakpoeder - 3 gram nootmuskaat - poedersuiker naar smaak



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de boter met de basterdsuiker tot ze goed zijn gemengd. Voeg hieraan het zout, de geraspte citroenschil en 15 gram water toe en zeef er de bloem met het bakpoeder en de geraspte nootmuskaat bij. Kneed van dit alles, al kruimelend, een gelijkmatig deeg en laat dit afgedekt in de koelkast een nacht rusten.
Bestuif de volgende dag een speculaasplank met bloem en druk er wat van het deeg in uit. Snijd het overtollige deeg eraf door met een mes over het oppervlak van de plank te gaan. Keer de plank met een flinke klap om, zodat de speculaasjes eruit vallen. Ga zo verder tot het deeg op is. Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif deze 12-15 minuten in het midden van een matig warme oven (circa 175 ?C). De baktijd is afhankelijk van de dikte van de speculaasjes. Leg ze op een tafel of aanrecht, bestrooi ze direct met poedersuiker en laat ze afkoelen



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top