Wrijf de boter met de basterdsuiker tot ze goed zijn gemengd. Voeg hieraan het zout, de geraspte citroenschil en 15 gram water toe en zeef er de bloem met het bakpoeder en de geraspte nootmuskaat bij. Kneed van dit alles, al kruimelend, een gelijkmatig deeg en laat dit afgedekt in de koelkast een nacht rusten.
Bestuif de volgende dag een speculaasplank met bloem en druk er wat van het deeg in uit. Snijd het overtollige deeg eraf door met een mes over het oppervlak van de plank te gaan. Keer de plank met een flinke klap om, zodat de speculaasjes eruit vallen. Ga zo verder tot het deeg op is. Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif deze 12-15 minuten in het midden van een matig warme oven (circa 175 ?C). De baktijd is afhankelijk van de dikte van de speculaasjes. Leg ze op een tafel of aanrecht, bestrooi ze direct met poedersuiker en laat ze afkoelen
omalidy 15-11-2004
Ik heb ze gemaakt en ze zijn heel lekker; of het de 'echte' zeeuwse speculaas is, kan ik nu niet beoordelen. 15 minuten in de oven.
recepten_van_omalidy 14-11-2004
Nog een keer
Hoeveel is ongeveer 3 gr nootmuskaat en 4 gr bakpoeder ???
recepten_van_omalidy 14-11-2004
Mijn vader is geboren in Zeeland en altijd als we weer eens in Zeeland waren, moesten we de Zeeuwse specuaalsjes eten. Nu zie ik dat ze uit Spanje komen, ben dus benieuwd (grapje). Lidy
recepten_van_omalidy 14-11-2004
Neem dit recept mee en ga dat eens maken.
Heb ik het gemaakt dan krijg je een berichtje
Lidy