Romanesco op z'n Pools

  • Pools, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Romanesco op z'n Pools

    Romanesco op z'n Pools

    Romanesco op z'n Pools



Een recept voor die grappig uitziende, knalgroene bloemkoolsoort, uit de Odin receptenfolder.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen

1 Romanesco
2 hardgekookte eieren
4 eetl peterselie, fijngehakt
30gr paneermeel
100gr roomboter
peper en zout naar smaak
muskaatnoot
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verdeel de romanesco in roosjes. Prak de afgekoelde eieren met een vork fijn en meng ze met de peterselie en meng er peper en zout door.

Bereidingswijze

Kook de Romanesco-roosjes kort in kokend water met zout beetgaar en laat ze uitlekken.

Fruit het paneermeel in de schuimende boter tot het lichtjes bruin kleurt.

Serveertip

Schik de roosjes Romanesco op een schaal, bestrooi met het eiermengsel en verdeel er vervolgens de nog warme gefruitte paneemeel over.

Rasp er ten slotte nog wat verse muskaatnoot overheen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

edda_m avatar

Doorsturen

Home Recepten