Romanesco op z'n Pools
- Pools, Bijgerecht
- 10-20 min.
Een recept voor die grappig uitziende, knalgroene bloemkoolsoort, uit de Odin receptenfolder.
Ingrediënten 3 personen
1 Romanesco
2 hardgekookte eieren
4 eetl peterselie, fijngehakt
30gr paneermeel
100gr roomboter
peper en zout naar smaak
muskaatnoot
Voorbereiding
Verdeel de romanesco in roosjes. Prak de afgekoelde eieren met een vork fijn en meng ze met de peterselie en meng er peper en zout door.
Bereidingswijze
Kook de Romanesco-roosjes kort in kokend water met zout beetgaar en laat ze uitlekken.
Fruit het paneermeel in de schuimende boter tot het lichtjes bruin kleurt.
Serveertip
Schik de roosjes Romanesco op een schaal, bestrooi met het eiermengsel en verdeel er vervolgens de nog warme gefruitte paneemeel over.
Rasp er ten slotte nog wat verse muskaatnoot overheen.