1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Sate
  6. Sate uit Cambodja

Sate uit Cambodja

Door: recepten-uit-indochina

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-11-2004

Ingrediënten 4 personen



500 gr mager rundvlees b,v, entrecote in dunne plakjes gesneden (vraag de slager er naar)
2 eetlepels arachide-olie
1 stengel gekneusde citroengras (sereh)
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 bosuitje, fijngehakt
1 eetlepel donkerbruine suiker (goela djawa)
? eetlepels vissaus
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
? eetlepel limoensap
? theelepel koenjitpoeder of 3 stukjes verse koenjit
1 eetlepel geraspte santen (blok)
1/2 theelepel paprikapoeder
? theelepel vers gemalen zwarte peper
fijngehakte verse Rode Spaanse pepers naar smaak


Verder heb je nodig


Barbecue, oven- of tafelgrill



Sach Ko ang kreoung

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng in een grote schaal alle ingredienten, behalve de arachideolie, goed door elkaar.
Voeg er dan de olie aan toe en laat dit enkele uren (het liefst een nacht) in de koelkast afgedekt marineren.

Bereidingswijze

Rijg de stukjes vlees aan satestokjes en leg ze op de barbecue (dat is wel het lekkerst), onder een grill of gebruikt een grillapparaat.

Serveertip

Warm serveren



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten-uit-indochina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top