Chicken kiev (gevulde kipfilet)

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2004
  • Chicken kiev (gevulde kipfilet)

    Chicken kiev (gevulde kipfilet)

    Chicken kiev (gevulde kipfilet)

Dit recept heb ik uit een (heel oud) Engels tijdschrift. Ik heb het vaak op de menukaart in Engelse restaurants gezien maar hier ben ik het nog nooit tegengekomen.
Je kan dit ook "gewoon" bakken in de koekenpan als je geen zin hebt in frituren! De kip kan je eventueel vervangen door Kalkoen of Varkensschnitzels. Het is wel belangrijk dat je VERS vlees koopt want vlees uit de diepvries sla je snel "tot moes".

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 grote dubbele kipfilets.
  • 50 gram roomboter.
  • 1 teen knoflook (door de knijper of heel fijn gesneden).
  • 1 eetlepel verse peterselie,fijngehakt.
  • paar druppels citroensap.
  • 50 gram bloem.
  • Zout,Peper.
  • 1 losgeklopt ei.
  • 100 gram paneermeel (of gebruik vers broodkruim).
  • Frituurvet /olie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frituurpan.(of koekenpan).Plasticfolie.Deegroller of ander zwaar voorwerp.Houten prikkers. Drie kommen of diepe borden.

Voorbereiding

  • Snijd de kipfilets doormidden zodat er 4 stukken ontstaan.
  • Neem plasticfolie, leg het vlees ertussen en sla het voorzichtig plat (met bijvoorbeeld een deegroller)zodat ze ongeveer dubbel zo groot worden.
  • Leg de kip-afgedekt- in de koelkast.
  • Roer de boter zacht, voeg al roerende de knoflook, peterselie en citroensap toe.
  • Leg de boter op plastic folie en maak er een rolletje van.
  • Leg in de koelkast zodat het hard kan worden.

Bereidingswijze

  • Doe de bloem, het ei en paneermeel in aparte kommetjes.
  • Meng wat peper en zout en/of eventueel wat andere kruiden door de bloem
  • Nadat de boter hard is geworden verdeel je het in 4 gelijke delen.
  • Plaats de porties in het midden van de kip (kalkoen of snitzel) en vouw het vlees er om heen.
  • Zorg dat de boter goed verpakt zit.
  • Steek het vast met een prikker.
  • Wentel het "pakketje" eerst door de (gekruide)bloem , dan door het ei, dan door het kruim. Herhaal de twee laatste handelingen om er zeker van te zijn dat de pakjes goed "verzegeld" zijn.
  • Verhit frituurvet of olie op 180°C. Frituur de pakjes voor 7-10 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Dunne snitzels hebben korter nodig anders worden ze taai.
  • Als je niet wilt frituren dan braad je de stukken gevuld vlees in de koekenpan voor ± 8-10 minuten, ( ligt aan de dikte van het vlees).
  • Garneer eventueel met schijfjes citroen.

Bron

Engels tijdschrift.

Serveertip

  • Lekker met(gebakken krieltjes) of gekookte aardappelen.
  • Sperziebonen of doperwtjes en een lekkere salade.

Laatste reacties

Flammie avatar
Flammie 07-05-2020

Gisteravond gemaakt. Heerlijk smullen😃

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 02-02-2017

Meegenomen, bedankt!

Fressnapf avatar
Fressnapf 19-07-2012

Louise ja doe ik ! Vind ik een veel beter en gezonder idee dan te gaan frituren. Het zijn immers geen kipnuggets. :)

alidada avatar
alidada 19-07-2012

Hoi Alex,d dank voor je reactie, ik bak dit tegenwoordig gewoon in de koekenpan, hoef ik de frituur niet aan te zetten en ik vind het lekkerder.

Fressnapf avatar
Fressnapf 19-07-2012

Lijkt me lekker Louise. Moet je wel met enige zorg bereiden want anders wordt hij taai in de olie. Ik probeer hem en je hoort van me. Bedankt, Alex.

deonart avatar
deonart 21-06-2010

[b]Een aanrader - Kip Kiev voor 2 personen[/b][br] Ik heb nog nooit voorheen kip Kiev gemaakt. Mijn eerste keer dat ik het at was in Litouwen in de hoofdstad Vilnius. Het was heerlijk en verrassend was, dat wanneer je het open snijd, de geurige boter met groene kruiden er uitlopen en mengen met de bijgerechten. Dus dit was voor mij belangrijk om deze effect te creëren. [br] [b]Maken van kip Kiev[/b][br] [img]http://images.smulweb.nl/leden/deonart/kipkievaardappelgerecht003.JPG[/img][br] Ik heb 2 grote kip filet helften gebruikt. Ook heb ik de overtollige losse stukjes aan de binnenkant van filet eraf gesneden en de scherpe puntje van elk kip filet "rond" af gesneden. I.p.v. ze open te snijden en plat te slaan, heb ik een pocket over de lengte van elk kip filet gemaakt. (wel goed gezorgd dat ik niet de kanten raken, want dan zou de boter bij het bakken eruit kunnen lopen) Mijn boomstammetje kruiden knoflook boter heb ik vooraf even in de diepvries geplaats zodat het goed hard word. Ik las ergens dat dit helpt dat de boter bij het bakken er niet uit de kip lopen. [br] [b]Opmaak[/b] Kip filet van binnen en buiten licht ingezouten. En de harde boomstammetjes erin gedaan en met 1 saté stokje elk kipfilet vast gestoken. (dit is de voordeel ervan als jij een pocket maken I.p.v. open snijden, minder stokjes om omheen te paneren) Mijn paneermeel heb ik op smaak gebracht met zout, peper en knoflook poeder. Na paneren heb ik ze weer terug in de koelkast gedaan zodat dit verder kon opstijven. Erna bakte ik ze in een paar eetlepels olie voor 10 min. (goed uitkijken ze worden snel te donker, dus steeds omkeren). Er na bakken niet ontvetten. Ik rekende dat met zoveel boter erin, maakte het niet zoveel uit, vooral omdat ik ook een goede soort neutrale olie gebruikte. [br][br] [b]Bijgerechten was[/b][br] [img]http://images.smulweb.nl/leden/deonart/kipkievaardappelgerecht013.JPG[/img] [url=http://www.smulweb.nl/1110433/koken/recept/Pittige-aardappelen][b][u]Pittige aardappelen[/u][/b][/url] (Van Louise ze menu van de maand) en [url=http://www.smulweb.nl/1379351/koken/recept/Wk-in-za-gemarineerd-preien-als-voorgerecht][b][u]Gemarineerd preien[/u][/b][/url] [b]Smaak[/b] [img]http://images.smulweb.nl/leden/deonart/kipkievaardappelgerecht011.JPG[/img] Dit was net alsof ik terug in Vilius was, de boter was als een oase voor mijn lust! Ik nodigde mijn zoon Koos uit om te komen eten als proefkonijn, want een menu van de maand doe je met meerdere mensen vind ik. We hebben gesmuld van deze combinatie als hoofgerecht. Voorgerecht en nagerechten was niet aan ons te besteed, zo was het goed en genoeg en erna een bakje DE en naar muziek gaan luister op mijn computer van de nieuwe band waar mijn zoon drummer in is. Onze culinaire feestje was helemaal afgerond.

deonart avatar
deonart 03-06-2009

Bedankt Louise, ik heb iets soortgelijks in Litouwen gehad, nu kan ik het namaken.[br][br] Groetjes Deon

stalin1973 avatar
stalin1973 03-06-2009

Dit ga ik zeker maken, ben nu bijna 10 jaar terug uit Ierland, dus ook al 10 jaar niet meer gegeten, wat jij zegt het is echt lekker. Nu weet ik eindelijk hoe je het moet maken. Bedankt????? Groetjes, Christa

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten