1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaasfiguren

Speculaasfiguren

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-11-2004

Ingrediënten


500 gr zelfrijzend bakmeel- 250 gr bruine basterdsuiker-
350 gr boter of margarine- ? eetlepel melk of room - 10 gr kaneel
1 mespuntje nootmuscaat - 1 mespuntje kruidnagel 1mespuntje zout 1 mespuntje peper 1 mespuntje geraspte citroenschil en 100 gr gesnipperde zoete amandelen.


Verder heb je nodig


Een oven, een kom, huishoudfolie, een deegroller, een vel bakfolie en een speculaasplank.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de boter in stukjes, doe die in een kom en voeg de overige ingredienten toe.
Kneed het geheel met koele handen tot een enigszins glanzend deeg. Verpak dit in folie
en laat het 2 uur opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze

Bepoeder een werkblad met bloem en rol hierop
het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dikte. Leg het deeg in de vorm van de speculaasplank
en snijd de randen af met een bevochtigd mes. Rol met een licht met bloem bepoederde
deegrol over de figuur. Bepoeder vervolgens een vel bakfolie licht met bloem en leg er
de plank met de gevulde kant naar beneden op. Klop het deeg met de hand zachtjes
uit de vorm. Dit gaat het makkelijkst bij gebruik van een plank van onbehandeld hout,
die minstens 2 uur in licht gezouten water heeft gelegen. Bak de speculaas in 20 minuten
af in een oven van 175 graden.

Serveertip

Bewaar de lekkernij enkele dagen in een koektrommel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top