1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Kalkoenfilet op spruitjespuree met warme cranberriesaus

Kalkoenfilet op spruitjespuree met warme cranberriesaus

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2004

Ingrediënten 2 personen


2 kalkoenborstfilets1 theel. komijnzaadversgemalen zwarte peperVoor
de spruitjespuree:200 gr. spruitejs, schoongemaakt en gehalveerd50
gr. ongezouten boter2 eetl. slagroomzoutversgemalen zwarte peper
Voor de cranberriesaus:140 gr. cranberries2 dl. rode wijn110 gr.
kristalsuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de cranberries, rode wijn en suiker in een flinke steelpan.Zet het op het vuur en
breng het zachtjes aan de kook.Zet de warmtebron laag en laat het 6 a 8 minuten zachtjes
inkoken tot het met de helft gereduceerd is en ingedikt.Doe de spruitjes in een pan met
kokend, gezouten water en kook ze in 4 a 5 minuten gaar.Zet een grillpan op de hittebron
en laat hem langzaam heet worden.Kruid de kalkoenfilets intussen met komijnzaad en zwarte
peper.

Bereidingswijze

Bak de kalkoenfilets in de grillpan aan beide kanten 4 minuten tot ze gaar zijn en mooie
grillstrepen hebben.Giet de spruitjes af.Doe de spruitjes in een keukenmachine of
bleder en maal ze met boter en slagroom tot puree.Maak op smaak met zout en peper.

Serveertip

Serveer de kalkoenfilets op een bedje van spruitjespuree en bedruppel ze met de hete
cranberriesaus.Eet smakelijk en prettige feestdagen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrs-santa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrs-santa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top