Bagels

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2004
  • Bagels

    Bagels

    Bagels

voor 14 tot 16 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
15 gr gist of 2 tl gedroogde gist
2.25 dl lauwe melk
1 tl fijne witte suiker
400 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
1 ei gesplitst
50 gr boter, gesmolten, afgekoeld Voor de garnering:
Maanzaad
Sesamzaad
Droge gebakken uitjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verkruimel de gist door de melk met de suiker
Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan tot zich schuim vormt
Zeef de bloem met het zout in een kom
Klop het eiwit schuimig
Schep het gistmengsel, de boter en het eiwit door de bloem zodat u een zacht deeg krijgt
Kneed het 5 minuten tot het glad en elastisch is
Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie circa 1 1/2 uur rijzen tot het dubbele volume
Sla het deeg in en verdeel het in 16 stukken
Rol elk stuk uit tot een sliert van 15 cm
Vorm hiervan ringen
Leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met een theedoek rijzen tot het dubbele volume
Verwarm de oven voor op 200?C
Breng een grote pan met water aan de kook
Houd het water tegen de kook
Dompel de bagels met 3 tegelijk 20 seconden in het water
Schep ze eruit met een schuimspaan en leg ze op een ingevette bakplaat
Roer de eierdooiers los met 1 el water en bestrijk hiermee de bagels
Bestrooi de bagels met zaadjes of uitjes
Bak ze in 20 minuten in de oven goudbruin
Serveer ze doorgesneden en belegd met roomkaas of gerookte zalm

Laatste reacties

maaike76 avatar
maaike76 15-11-2004

Van bagels word ik altijd blij. Tijd voor een thuisexperiment! Dank je. Groetjes, Maaike

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten