Sperziebonen met spek en room

  • Frans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-11-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gram sperziebonen - 50 gram spek in reepjes - 25 gram boter - 1 eetlepel bloem - 3 1/2 dl melk en room gemengd - zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Haal de sperziebonen af en kook ze
5 minuten in water met een beetje zout
tot ze net zacht zijn.
Giet ze af en leg ze in een vuurvaste schaal.
Bak de spekreepjes in een droge pan
met dikke bodem tot ze knapperig zijn.
Verkruimel de reepjes en roer
ze door de sperziebonen.
Smelt de boter in een pan
en roer de bloem er goed door.
Voeg dan al roerende langzaam het
melkmengsel toe tot er
een gladde saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Schenk de saus over de sperziebonen en
roer het er voorzichtig door.
Leg er losjes een stuk alu-folie over en
bak het gerecht 20 minuten tot alles heet is.

Laatste reacties

in_de_bonen avatar
in_de_bonen 12-11-2004

Hoi Lucy, Heb dit lekkere "bijgerecht" meegenomen naar mijn pagina! :-))))) Groetjes, Ineke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten