1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi goreng

Nasi goreng

Door: adri55

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-11-2004

Ingrediënten 4 personen


400 gr rijst droogkokend,400 gr hamlappen,4 eetl slaolie,1theel zout,3 uien,2 teentjes knolook,2 theel sambaloelek,2 theel ketoembar,1 theel djinten,1 prei,100 gr garnalen,2 eetl ketjap,4 eieren,10 gr boter,100 gr ham,augurken,1/2 zakje gefruite uitjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Prei klein snijden,uien snijden,vlees in blokjes snijden.Kook de rijst van te voren volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze koud worden.

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en verhit de olie en bak de blokjes vlees in 15 min zachtjes bakken.Wrijf in die tijd de uien met de knoflook,sambal,ketoembar,djinten,fijn en laat dit mengsel samen met de prei 5 min meefruiten.Roer er daarna de garnalen en de ketjap dooren laat alles 5 min bakken.Schep de rijst er in gedeelte,s bij en laat die ,onder voortdurend omscheppen heet worden.Bak intussen de eieren in de boter en snijd de ham in kleine stukjes.Doeals alle rijst door en door heet is het gerecht over in een voorverwarmde schotel en garneer het met de eieren,ham,augurk,en de gefruite uitjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adri55
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top