dolma

  • Turks, Borrelhapje
  • 10-20 min.

met rijst gevulde wijnbladeren

Deel dit recept

Ingrediënten
200g gepekelde wijnbladeren.
220g rijst.
1 kleine ui,fijngesnipperd.
1 el olijfolie.
60g pijnboompitten,geroosterd.
2 el krenten.
2 el fijngesneden dille.
2 el fijngesneden munt.
1 el fijngesneden bladpeterselie.
80 ml olijfolie plus extra.
2 el citroensap.
5 dl kippenbouillon.
zout en peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

week de wijnbladeren 15 min. in koud water en dep ze daarna droog.
snij de steeltjes weg.
bewaar wat bladeren om de pan mee te bekleden en gooi slechtuitziende bladeren weg.
week ondertussen de rijst 10 min. in kokend water en laat deze uitlekken.

Bereidingswijze

doe rijst,ui,olijfolie,pijnboompitten,krenten.kruiden me zout en peper in een grote kom en meng alles goed.
leg enkele bladeren met de nerven omlaag op het werkblad.
leg op het midden van elk blad 1 el vulling.
vouw de kant waar het steeltje zat over de vulling en vouw daarna de linker en de rechterkant naar het midden en rol uiteindelijk het pakje stevig op naar de punt van het blad.
de dolmades moeten een beetje op een sigaar lijken.
herhaal dit met de rest van de vulling en bladeren.
bekleed de bodem van een pan met dikken bodem met de cahtergehouden wijnbladeren.
sprenkel er 1 el olijfolie over.
leg de dolmades erop en schenk de rest van de olijfolie en citroensap erover.
schenk de bouillon over de dolmades en leg er een omgekeerd bord op,zodat ze op hun plaats blijven.
breng het aan de kook,draai het vuur laag en laat met de deksel erop 45. min. sudderen.
neem met een schuimspaan de dolmades uit de pan.

Serveertip

serveer ze warm of koud met citroenpartjes.
dit is voor ong. 24 stuks.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ireenp avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten