1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Pindasoep

Pindasoep

Door: rosaliefarm

  • Indonesisch, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-11-2004

Ingrediënten 2 personen


1 liter groente- of kruidenbouillon, 1 teentje knoflook, 200 gr groente (bijv. lenteui, prei, witte kool, chinese kool of tauge), 4 grote aardappelen, 5 eetlepels pindakaas, flinke scheut ketjap (A-kwaliteit!), sambal naar smaak, 2 gekookte eitjes



Vegetarische maaltijdsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de groente fijn.

Bereidingswijze

Doe een beetje olie in een soeppan. Bak hierin de groente (niet de tauge) en het uitgeperste teentje knoflook kort op hoog vuur. Doe de bouillon erbij en breng het aan de kook. Voeg de blokjes aardappel toe en kook tot de aardappel gaar is. Als je tauge door de soep wil kan die nu worden toegevoegd. Voeg ook de ketjap, de pindakaas en sambal naar smaak toe.

Serveertip

Pel de eitjes en snij ze doormidden. Schep de soep in 2 grote kommen en leg hier de ei-helften in. Eventueel nog gebakken uitjes erover. Eet smakelijk.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosaliefarm
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top