Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebakken aardappels

Gebakken aardappels

Door: femkemireille

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-11-2004

Ingrediënten 4 personen


- 1 kg stevige aardappels
- zout
- peper
- 50 gr boter


Verder heb je nodig


* weegschaal
* kookpan
* snijplank
* mes


Ontdek meer:

Voorbereiding

# schil de aardappels, pit ze en was ze en snijd ze in plakjes

Bereidingswijze

1 Verhit de boter in een Koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes lichtbruin en gaar.
2 Bestrooi de aardappels met zout en peper en keer ze af en toe om.
3 Doe de aardappels over in een schaal om te voorkomen dat ze slap worden.

Serveertip

Variatietip:
Bestrooi met versgeknipt bieslook en paprikapoeder.
Bak 100 gram spekreepjes, 1 geperst teentje knoflook en 1 gesnipperde ui mee.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top